DERMA-ROLLER

A Derma-roller kezelés alapja egy pár éve szabadalmaztatott eljárás. Lényege, hogy egy 2 cm-es hengert, melynek felületén csaknem 200 db hajszálvékony tű található, az érintett bőrfelületen a megfelelő módon átgörgetjük. Természetesen az eljárás előtt a teljes felületre érzéstelenítő kenőcsöt is vihetünk fel. A négyzetmilliméterenként 8-10 apró tűszúrás hatására biológiai aktivátorok termelődnek, a bőr hibajavító, regeneráló mechanizmusának bekapcsolásával megindul egy lassú, természetes átalakulás, a kollagén termelődés 300-400%-al fokozódik. Kúraszerűen alkalmazva a bőr megfiatalodik, a bőrhibák, pattanásos hegek, tág pórusok, májfoltok, ráncok látványosan halványulnak, illetve eltűnnek. Jelentős javulás az esetek többségében már 1-2 kezeléstől várható, amennyiben ismétlés szükséges az legkorábban (tű-méret függvényében) 1 hét múlva végezhető el.
A bőrt a kezelést követő napokban, napozás, szoláriumozás nem ajánlott.
Kiválóan alkalmas az apró ráncok, megfáradt bőr, tág pórusok, aknés hegek, striák, terhességi csíkok kezelésére.
A eljárás után fél napig tartó napégéshez hasonló bőrpír jelentkezik, illetve érzékenyebb bőrűeknél számolni kell (tű-méret függvényében) egy-két napig tartó minimális véraláfutásokkal.

A módszer szakmai néven: kollagén indukciós terápia!
A bőr felső, elhalt rétegeit mikro-tűs eljárással megnyitjuk és a hatóanyagokat közvetlenül a mélyebben lévő, élő szővetstrutúra felé irányítjuk. A mikro-tűs (derma-rolleres) hengerléssel olyan apró mikrosérüléseket okozunk, amelyekkel a bőr saját kollagén termelését aktíváljuk és ennek hatására beindul egy természetes, bőr-regenerációs folyamat. Tömörebbé, feszesebbé válik az arc, a tág pólusok, hegek halványodnak, eltünnek. Megindul a sejtoszódás folyamata és felgyorsul a nyirokrendszer tisztító mechanizmusa, a fokozodóbb kollagén temelődés által javul a bőr vízmegkötő képessége: az eredmény : símább, fiatalosabb, kipihentebb arc!!
Az eljárás hatóanyagaiként a minőségi, hosszútávú hatást kifejtő, mezoterápiából már jól ismert, anyagok felhasználása indokolt.
A bőrszerkezet fizikai (derma-rolleres) megnyitása után gépi úton végzett kezeléssel, bőrtípusnak megfelelő kémiai hatóanyagot juttatunk a bőrbe, majd nyugtató arcmaszk segítségével csökkentjük az irritáció hatását.
Megfelelő tűméret választással és bőrtípustól függő kúrakezeléssel rendkívül eredményesen enyhíthetőek az öregedési vagy száraz bőr ráncai, aknés hegek és mimikai ráncok.
A kezelés fájdalommentes, ritkább esetben alkalmazhatunk helyi érzéstelenítő krémet.

Javasolt: vízhiányos bőr, megereszkedett bőr, száraz, érzékeny bőr, tág pólusú vagy aknés heges bőr, seborreás bőr, apróbb mimikai ráncok, öregségi és pigmentációs foltok, terhességi csíkok eltüntetéére halványítására
Kezelési idő: kb. 5-8 perc + elő és utókezelés
Mellékhatás: enyhe bőrpír, amely általában másnapra eltűnik, esetlegesen előfordul enyhe vérzés, mely a kezelés végére elmúlik.
Figyelmeztetés: a kezelés során a szemeket letakarni, anyajegyet, egyéb bőrhibákat kikerülni!
Ellenjavallat: rosacea, aktív gyulladt bőr, herpesz, gombás, bakteriálisan vagy vírusosan fertőzött börfelület , keloid képződésere hajlamos bőrtípus.
Zöld Liget Kozmetika | Derma-roller