STRIA HALVÁNYÍTÓ, BŐRFESZESÍTŐ ALGAPAKOLÁSOK

A szépségápolásban az alga az egyik legelterjedtebb tengeri hatóanyag. Hatásai többek között, öregedést késleltet, striákat, terhességi csíkokat halványít, hidratál, sejtregeneráló hatású, vérkeringést élénkíti és nagyban segíti a bőrmegújulást.Az algák, a tengervíz és a tengeri iszap tele vannak olyan fehérjékkel, aminosavakkal, vitaminokkal, növényi hormonokkal és nyomelemekkel, amelyek gyorsítják a sejtek megújulását, erősítik a kötőszövetet, csökkentik a gyulladást, tisztítják, kisimítják és regenerálják a bőrt.
Zöld Liget Kozmetika | Bőrfeszesítés

NARANCSBŐR VAGY MÁSNÉVEN CELLULIT KEZELÉSE

Közismert nevén a narancsbőrt gyakorlatilag a kötőszövet meglazulása idézi elő. A sejtközötti állományban lerakódott méreganyagok, és a zsírsejtek nagymértékű megnövekedése eredményezi. A bőr felszín alatt a zsírsejtek raktározzák a zsírt. Ez a folyamat igen egyszerű és fokozatosan alakul ki. A bőrszövet rostjai közé az egyre nagyobb csomókba rendeződött zsírszövetek beágyazódnak. A narancsbőr kialakulása összetett folyamat.

Okozhatja, összefüggésben van:
» a helytelen táplálkozással, folyadékbevitellel,
» az mozgásszegény életmóddal,
» az ülő munkával,
» nők esetében a szoros nadrág viselésével,
» szervezetünk elsalakosodásával,
» alkati adottsággal,
» az elégtelen máj- és veseműködéssel,
» az ideg- és hormonrendszerben beálló zavarokkal.

A narancsbőr az esztétikai hátrányon túl jelentősen rontja a szervezet méregtelenítését. A megnagyobbodott zsírsejtek akadályozzák a salakanyagok, méreganyagok kiválasztását, így a bőr alatti szövetek vérellátását és nyirokkeringését. A zsír-, és vízháztartás anyagcserezavara, az elégtelen nyirokkeringés során felhalmozódott salakanyagok és bomlástermékek a bőr kötőszövetében történő visszamaradása, narancshéj-rajzolatúvá teszik azt.
Zöld Liget Kozmetika | Narancsbőr kezelések

VÁKUUMMASSZÁZS

A vákuummasszázs = köpölyözés és a masszázs kombinációja. Ezzel a technikával tudják kezelni a cellulitot, a striákat, a kötőszövetek, a mell feszítését, a petyhütt, ráncos bőr kisimítását, az elfáradt bőr regenerálását (arcon, tokán, dekoltázson, testen).
A folyadék a nyirokrendszeren át távozik a szervezetből a vizelettel együtt. A vákuum erősségét a kezelésnek megfelelően állítják be. A bőrre ráhelyeznek egy üvegből készült, pisztoly alakú köpölyözőt, amely azonnal beszippantja (mintha porszívót helyeznénk a testre). A kezelés felfokozza a nyirokáramlást, felgyorsítja az anyagcsere-folyamatot, így a salakanyag a szervezetből gyorsan távozik. A zsírsejtekben felfokozódik az égés, aminek következtében a bőr felmelegszik (bepirosodik), így csökkennek a zsírpárnák. A laza kötőszöveteket megerősíti, rugalmasságát visszaállítja.
A terhességi csíkokat (striákat) is nagyon jól lehet ezzel az eljárással kezelni. Itt a köpölyözőt a csíkok mentén huzogatják, míg azok ki nem vörösödnek. Természetesen mindig a megfelelő ampullákat, ill. krémeket, zseléket használják vivőanyagként. A kezelés időtartama kb. 20 perc.
Zöld Liget Kozmetika | Vákuummasszázs